გოგრის საშემოდგომო დესერტი
გოგრის  საშემოდგომო დესერტი
კატეგორიის სხვა სიახლეები
ცნობილი ექიმი ზაზა თელია ჭამის შემდეგ წყლის დალევის შესახებ გავრცელებული სტერეოტიპების შესახებ სოციალურ ქსელში პოსტს აქვეყნებს:
23:44 / 31.07.2023
„რა მოტივი ამოძრავებთ ამერიკულ და ევროპულ ფონდებს, რის გამოც ასეთი უხეში ფორმით ხდება ბიძინა ივანიშვილის გაქურდვა?! ამ კითხვაზე პასუხი ნათელია - ბიძინა ივანიშვილი ისჯება დასავლური ფინანსური ინსტიტუტებისგან იმიტომ, რომ არ დაექვემდებარა გარკვეული ძალების კონიუქტურებს და არ დათანხმდა საქართველოს ომში ჩართვას“- წერს სოციალურ ქსელში ექსპერტი ანდრია გვიდიანი, რითაც ბიძინა ივანიშვილის ადვოკატის მიერ გავრცელებულ განცხადებას ეხმიანება.
14:34 / 18.07.2023
„ხალხის ძალის“ წევრი დავით ქართველიშვილი თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტში სტუდენტებთან ნინო ლომჯარიას შეხვედრას ეხმიანება.
17:30 / 08.03.2023
ქართული სამზარეულოს გამორჩეული კერძი – აჭარული ხაჭაპური ავტორიტეტული გამოცემის, The New York Times-ის რჩეულ კერძებს შორის მოხვდა. ამერიკულმა გამოცემამ აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტი და მომზადების წესი საკუთარ პლატფორმაზე გამოაქვეყნა და მას მასალაც მიუძღვნა.
21:34 / 08.01.2023
ალბათ, ყველას ერთხელ მაინც მოუმზადებია გუფთა, ის ხომ ასე ძალიან უყვართ პატარებს და არამარტო მათ.
10:41 / 26.11.2022
დილის ენერგიულად და ჯანსაღად დაწყებისთვის ამ კერძის მირთმევა ძალიან კარგი წინაპირობაა.
10:40 / 12.11.2022
აღმოსავლეთ საქართველოში ბადაგისაგან თათარას ამზადებენ, ხოლო დასავლეთში ფელამუშს. განსხვავება მხოლოდ ფქვილია: აღმოსავლეთში ბადაგს პურის ფქვილს უმატებენ, ხოლო დასავლეთში სიმინდის ფქვილს. ფელამუშის გაკეთება ასევე შესაძლებელია სიმინდისა და პურის ფქვილის თანაბარი ნაზავისგანაც.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ლიტრი ბადაგი
200 გრამი ფქვილი
2 ს/კ შაქარი
ნიგვზის ლებნები მოსართავად.

რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1
ფქვილი და შაქარი თასში მოათავსეთ. თანდათანობით ჩაუმატეთ ბადაგის ნახევარი და თან ხის კოვზით მუდმივად ურიეთ. შემდეგ კი გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი, ერთგვაროვანი მასის მისაღებად.

2
დარჩენილი ბადაგი თუჯის ქვაბში ჩაასხით. თანდათანობით ჩაუმატეთ ფქვილიანი მასა და კარგად შეურიეთ. დადგით მაღალ ცეცხლზე, წამოადუღეთ და მუდმივად ურიეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ კიდევ 8-10 წუთით. ამ დროის განმავლობაში თათარა უნდა გასქელდეს. გასინჯეთ, რომ ფქვილის გემო არ დაჰკრავდეს.

3
მომზადებული თათარა გადმოდგით ცეცხლიდან და თეფშებზე მაშინვე გადაანაწილეთ. სურვილისამებრ, გააფორმეთ ნიგვზის ლებნებით და გემრიელად მიირთვით! შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც და ცივიც

kulinaria.ge
09:38 / 05.11.2022
ყველზე მომზადებული ფუნთუშები არც ისე ჯანსაღი საკვებია, თუმცა ხანდახან ოჯახის წევრების განებივრება ამ კერძით აუცილებელიც კია. გთავაზობთ ამ შესანიშნაობის მომზადების საიდუმლო წესებს.
09:58 / 29.10.2022

შემოდგომის სოკო

11:14 / 18.10.2022
კალენდარი
×