კულინარია
„ხალხის ძალის“ წევრი დავით ქართველიშვილი თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტში სტუდენტებთან ნინო ლომჯარიას შეხვედრას ეხმიანება.
17:30 / 08.03.2023
 
ქართული სამზარეულოს გამორჩეული კერძი – აჭარული ხაჭაპური ავტორიტეტული გამოცემის, The New York Times-ის რჩეულ კერძებს შორის მოხვდა. ამერიკულმა გამოცემამ აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტი და მომზადების წესი საკუთარ პლატფორმაზე გამოაქვეყნა და მას მასალაც მიუძღვნა.
21:34 / 08.01.2023
 
ალბათ, ყველას ერთხელ მაინც მოუმზადებია გუფთა, ის ხომ ასე ძალიან უყვართ პატარებს და არამარტო მათ.
10:41 / 26.11.2022
 
დილის ენერგიულად და ჯანსაღად დაწყებისთვის ამ კერძის მირთმევა ძალიან კარგი წინაპირობაა.
10:40 / 12.11.2022
 
აღმოსავლეთ საქართველოში ბადაგისაგან თათარას ამზადებენ, ხოლო დასავლეთში ფელამუშს. განსხვავება მხოლოდ ფქვილია: აღმოსავლეთში ბადაგს პურის ფქვილს უმატებენ, ხოლო დასავლეთში სიმინდის ფქვილს. ფელამუშის გაკეთება ასევე შესაძლებელია სიმინდისა და პურის ფქვილის თანაბარი ნაზავისგანაც.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ლიტრი ბადაგი
200 გრამი ფქვილი
2 ს/კ შაქარი
ნიგვზის ლებნები მოსართავად.

რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1
ფქვილი და შაქარი თასში მოათავსეთ. თანდათანობით ჩაუმატეთ ბადაგის ნახევარი და თან ხის კოვზით მუდმივად ურიეთ. შემდეგ კი გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი, ერთგვაროვანი მასის მისაღებად.

2
დარჩენილი ბადაგი თუჯის ქვაბში ჩაასხით. თანდათანობით ჩაუმატეთ ფქვილიანი მასა და კარგად შეურიეთ. დადგით მაღალ ცეცხლზე, წამოადუღეთ და მუდმივად ურიეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ კიდევ 8-10 წუთით. ამ დროის განმავლობაში თათარა უნდა გასქელდეს. გასინჯეთ, რომ ფქვილის გემო არ დაჰკრავდეს.

3
მომზადებული თათარა გადმოდგით ცეცხლიდან და თეფშებზე მაშინვე გადაანაწილეთ. სურვილისამებრ, გააფორმეთ ნიგვზის ლებნებით და გემრიელად მიირთვით! შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც და ცივიც

kulinaria.ge
09:38 / 05.11.2022
 
ყველზე მომზადებული ფუნთუშები არც ისე ჯანსაღი საკვებია, თუმცა ხანდახან ოჯახის წევრების განებივრება ამ კერძით აუცილებელიც კია. გთავაზობთ ამ შესანიშნაობის მომზადების საიდუმლო წესებს.
09:58 / 29.10.2022
 
გრილი ამინდის, ფერადი ფოთლების, მოსავლის აღებისა და ცხობის სეზონი უკვე დაიწყო, რაც იმას ნიშნავს, რომ ქუჩებში დარიჩინის, გოგრისა და ვაშლის ნამცხვრების სასიამოვნო სურნელი სულ მალე დატრიალდება.
10:14 / 22.10.2022
 

შემოდგომის სოკო

11:14 / 18.10.2022
 

ოლადები სხვადასხვანაირი შეიძლება იყოს: ტკბილი, მარილიანი, შიგთავსით…

ჩვენ გასწავლით, როგორ უნდა მოამზადოთ ფუმფულა და გემრიელი ოლადები შემოწმებული რეცეპტების შემოთავაზებით. გამოგივათ პირველივე ცდაზე. ისინი მეორე დღესაც ჰაეროვანი დარჩება.

09:32 / 07.10.2022
 
კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 12
×